Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren.

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

"Niet eenvoudig om uit te maken wanneer je moet aanwerven."

Laurent - Uitbater paardenpension
Laurent leidt een paardenpension in Lasne. In een video deelt hij zijn ervaringen als werkgever met ons. Hij gaf een kans aan Maïté, en kon daarbij gebruik maken van een aantal tegemoetkomingen. Lees de transcriptie van Laurents filmpje onderaan de pagina.

Laurent: “Om te kunnen aanwerven, moet je veel werken. En dat is een tijdsbeheer dat soms moeilijk in te schatten is – weten op welk moment je precies kunt aanwerven. Maïté was hier klant en zocht werk. Ze hebben ons niet echt uitleg gegeven. Ze hebben meer gedaan voor haar situatie en de hulp die zij kon krijgen als persoon. Omdat ze aangesloten was bij het OCMW en minder dan 25 jaar oud is, zijn er voor haar verschillende tegemoetkomingen die echt handig zijn voor een werkgever."

"Ik vind het belangrijk om een kans te geven aan mensen die in een moeilijke situatie zitten. En dus, haar een reden geven om elke dag op te staan, en om iets te doen in een omgeving die toch wel idyllisch is, ook al is het werk vrij zwaar, dat vind ik echt interessant.”

Maïté: “Ik vind dit ook een kans om mij te bewijzen, vooral tegenover mijn baas. En ik zie het ook als een kans, zeker om weg te geraken van het OCMW, dat ook mijn geld beheerde en zo. Voor mij was het dus een kans om te starten met mijn leven en echt iets te beginnen.”