We gebruiken cookies gebruiksvriendelijker te maken.

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

"Een aanwerving is het geld echt waard."

Lieselotte - Winkeluitbaatster
Lieselotte baat een winkel uit in Zwalm. Ze legt in dit filmpje uit hoe ze bij haar dagelijkse taken als werkgever begeleid wordt door haar sociaal secretariaat. Een transcriptie van Lieselottes video vind je onderaan de pagina.

"Ik wist eigenlijk niet goed wat eerst te doen. Dus ik heb eigenlijk gewoon aan mijn boekhouder gevraagd, 'kun je mij helpen, hoe doe ik dat best?' en die heeft mij doorverwezen naar een sociaal bureau waar zij ook heel vaak mee samenwerken. Ik heb mij dus aangesloten bij dat sociaal bureau en ik ben daar eigenlijk heel tevreden van, want zij nemen veel over van mij, naar contracten toe van de studenten en de flexi-jobbers. Dus ik vind het wel heel gemakkelijk dat ik aan hen kan vragen, 'help mij eens, hoe zit dat?'"

"Als je twijfelt om iemand in dienst te nemen – ik heb zoiets van, ja, dat kost wel wat geld, het is een investering die je ook weer doet, maar hoe ik het nu op dit moment bekijk, is het echt wel zijn geld waard. Als het goed draait, komt het alleen maar de zaak ten goede, de klanten ten goede, als we ze beter kunnen helpen. Dus ik heb zoiets van: ja, gewoon doen!"