Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren.

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

“De quality of life van je personeel is heel belangrijk geworden.”

Dave - Uitbater horecazaak
Dave heeft een horecazaak in Leuven. Hij vertelt in dit filmpje over de stijgende aandacht voor de levenskwaliteit van horecapersoneel. Onderaan de pagina lees je de transcriptie van Daves video.

"Qua begeleiding in de personeelslast vind ik dat ik heel weinig proactief word geholpen. Je moet zelf initiatief nemen. Om personeel aan te werven was het in het begin heel gemakkelijk omdat we met twee vennoten waren. Toen hadden we veel meer speling op ons budget. Door alleen vennoot te worden is dat veel belangrijker geworden."

"Vroeger, als je in de horeca werkte en je kreeg een euro meer van het café op de andere hoek, veranderde je gewoon van werk. We zijn nu veel meer aan het evolueren naar echte carrièrehoreca. Het is belangrijker dat mijn personeel – dat hun ‘quality of life’ naar boven gaat. Dat is tegenwoordig belangrijker dan met een euro meer te liggen schermen."