Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren.

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

"Mijn advies? Kijk vooruit!"

Nancy - Restauranthouder
In het filmpje hieronder raadt Nancy toekomstige werkgevers aan om vooruitziend te zijn en zich vooral goed te informeren. Zelf baat ze een restaurant uit in Elsene. Lees de transcriptie van Nancy’s video onderaan de pagina.

"Ik begrijp heel goed dat iemand werknemer wil zijn, en ook dat iemand ondernemer wil zijn. De twee kunnen op bepaalde vlakken verrijkend zijn. Je moet alleen een kant kiezen."

"Als je overweegt om je eigen zaak op te starten en personeel aan te werven, heb ik één goede raad: je moet vooruitziend zijn. We weten niet wat ons allemaal te wachten staat. Het gaat erom dat je tegen jezelf zegt: 'Ik moet me informeren. Ik ga zoveel mogelijk vragen stellen.' Ik zou graag gehad hebben dat iemand me gezegd had, 'vergeet de eindejaarspremies niet, het vakantiegeld, al die dingen, de RSZ voor de vakanties'. Die dingen heeft niemand mij ooit gezegd. Dus ik denk dat ik hen zou zeggen: informeer je zo goed mogelijk en wees vooruitziend. En denk eraan dat de eerste drie jaren ingewikkeld zullen zijn. Maar als je volhoudt, lukt het daarna wel."